Curt Källman

Het ontstaan van Vedic-Art

Tijdens zijn opleiding aan de koninklijke kunst academie in Stockholm in 1964, kreeg Curt een spirituele ervaring die zijn leven veranderde, hij ervoer een te zijn met alles en iedereen en deze ervaring duurde 4 dagen.  Hierna raakte Curt geïnteresseerd in meditatie en een paar jaar later ontmoette hij de Maharishi Mahesh Yogi die in die tijd  een kunstschilder zocht om een opleiding te creëren die een combinatie zou zijn van schildertechnieken en oude Vedische wijsheden . De Mahariji voorzag dat deze opleiding een nieuw bewustzijn zou bewerkstelligen in de kunst en zich langzamerhand over de hele wereld zou gaan verspreiden.
Toen zij elkaar ontmoeten en de Mahariji aan Curt over zijn plannen vertelde bedankte Curt voor de eer, hij was een bescheiden man en dit plan leek veelte groot voor hem. Toen wist de Maharjij dat hij de juiste man gevonden had en hebben ze hier samen aan gewerkt. Hierna heeft Curt het concept mee genomen naar Zweden en van Vedic Art zijn levenswerk gemaakt.
Jarenlang heeft hij de 17 stappen op familie en vrienden uitgetest en in 1988 startte hij zijn Vedic Art school in Höör in Zweden. Het eiland Öland is de plek waar de familie Källman de Vedic Art cursussen geeft. De laatste 20 jaar is Vedic Art een grote hit in Zweden en Scandinavië en is zich nu over de hele wereld aan het verspreiden!