Over

Sacred Vedic-Art

Curt Källman

Sacred Vedic-Art

Sacred Art komt voort uit een meditatieve staat, ook wel “no mind” genoemd in gewoon Nederlands uit een stil hoofd.

Door middel van de 17 Vedische stappen gecreëerd door de Zweedse kunstenaar Curt Källman, ontstaat er stilte en is er ruimte om te gaan spelen met kleur en vorm, ongeacht de uitkomst omdat spelen belangrijker is dan presteren. Misschien komt deze kunst wat kinderlijk over maar het was juist Picasso die gezegd heeft; pas toen ik kon schilderen als een kind klopte mijn werk.

Er zijn hier geen vaste thema’s, alles kan en alles mag, zowel figuratief als abstract, eigenlijk alles wat het hart van de schilder beroerd wordt in vorm en kleur uitgebeeld ieder op zijn of haar eigen wijze. Soms met acryl of olieverf, met een kwast of een mes, met de handen of de voeten, met goud of met glitters of andere versiersels, alles wat de schilder gelukkig maakt.

Een waarachtige speelse kunstvorm vanuit een stil hoofd en een vol hart, zo zou ik deze vorm van schilderen willen noemen.

Sinds 14 jaar schilder ik op deze wijze, het is mijn liefde en passie geworden en vanuit deze website staat mijn werk te koop.